16 Eylül 2012

Tibet'in Gençlik Pınarı I-II - Peter Kelder


Orhan Pamuk'un "Yeni Hayat" kitabının ilk cümlesi gibi:
"Bir kitap okudum hayatım değişti."
Bahsettiğim, Dharma Yayınları tarafından iki kitap halinde basılan  "Tibet'in Gençlik Pınarı I ve II" . Bir zamanlar Himalayalar'da bir manastırda nesilden nesile aktarılan gençlik sırrı ve o sırrın peşinde İngiltere'den kalkıp o dağlara giden ve 10 yıl kaldıktan sonra tamamen yenilenmiş gençleşmiş olarak dönen ihtiyar albayın hikayesi, ilk 1939 yılında Peter Kelder adlı bir Amerikalı tarafından "Ancient Secret of the Fountain of Youth" (Gençlik Pınarı'nın Tarihi Sırrı) adıyla kitaplaştırılmış. 
Tibetli Lamaların gençliklerini korumalarının ardındaki sır, her gün düzenli olarak yaptıkları bir kaç canlandırıcı yoga hareketinde gizlidir.


Bedenin yedi enerji girdabı (çakralar) ;

1-omurganın kökü, 2-karnın alt kısmı, 3-midenin üst kısmı, 4-göğsün ortası, 5-gırtlak, 6-alnın ortası ve 7-başın tepe noktasıdır.


 Enerji girdaplarının tümü de belli bir hızla ve eşit hızlarla döndüklerinde, bedenin sağlığı mükemmele ulaşır. Bu girdaplarda yavaşlama olursa yaşlanma ve sağlık problemleri başlar. İşte Tibetli Lamaların uyguladığı bu 5 yoga hareketi (5 ayin), bu çakraların normal hızında dönmesine yardımcı olur. Bu kitaplarda, 5 ayin anlatılırken ayrıca yapacağınız renk ve ses meditasyonlarından da bahsedilmekte. 

Denemekte fayda var diye düşünüyorum ilk hafta hareketleri 3'er kez yapıyorsunuz. Sonra her hafta 2 arttırarak mükemmel sayı olan 21'e kadar çıkıyorsunuz. Sadece 15 dakikanızı alıyor. Kim bilir belki de gençlik hep elimizin altında ama sırrını bilene...























The Eye of Revelation

 Ancient Secret of the Fountain of Youth: Book 2




1 yorum:

  1. Kitabı şimdi bitirdim. Hemen uygulamaya başlayacağım ��

    YanıtlaSil